Meer werk voor uitzendkrachten

In de laatste weken van maart en de voorlaatste week van april is de werkgelegenheid voor uitzendkrachten opnieuw gestegen.

In vergelijking met dezelfde weken als vorige jaar, zijn het aantal uitzenduren met 3 procent gestegen in die periode. Dat is gebleken uit de cijfers van branchevereniging ABU. Tussen de laatste week van januari en de voorlaatste week van februari groeide de werkgelegenheid voor uitzendkrachten nog met 4 procent op jaarbasis.

De omzet van uitzendbureaus steeg in die periode op dezelfde wijze met 4 procent. In de meest recente meetperiode is dat nog een toename van 3 procent.

Vorige maand stond de technische sector op de koppositie op gebied van werkgele06_ondernemersplan-mngmnt_2-202x127genheid, maar moet nu de koppositie delen met de administratieve sector. De cijfers stegen zowel in de omzet van uitzendbureaus als de werkgelegenheid met 5 procent op jaarbasis. Daarop volgde de industriële sector die op beide terreinen met 1 procent groeide.

 

Sharing is caring...Share on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on TumblrShare on FacebookEmail this to someone
Geplaatst in Alle nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*