Stijging aantal vacatures

Als gevolg van de economische groei neemt het aantal vacatures in snel tempo toe.  In het eerste kwartaal van 2017 ontstonden er in Limburg en Noord-Brabant respectievelijk 14.400 en 37.100 vacatures. Vergeleken met het laatste kwartaal van 2016, betekent dat een groei van het aantal vacatures van 12% in Limburg en 13% in Noord-Brabant.

Volgens de nieuwe landelijke arbeidsprognose van het UWV neemt het aantal vacatures sneller toe dan voorspeld. Het UWV stelt dat er in 2017 en 2018 jaarlijks ongeveer 900.000 vacatures zullen ontstaan. De stijging van vacatures vindt plaats in alle sectoren, met uitzondering van de financiële sector en het openbaar bestuur. In de zorg- en welzijnssector neemt het aantal banen in absolute aantallen het sterkst toe. Het UWV verwacht dat er in die sector in 2017 en 2018 respectievelijk 12.000 en 18.000 banen bij komen. Dat komt onder meer door groeiende vraag naar zorg en het schrappen van bezuinigingen. In de sector ICT is er al sprake van een toegenomen spanning op de arbeidsmarkt.

Tegenover de stijging van het aantal vacatures staat de daling van de werkloosheid en het aantal WW-uitkeringen. Volgens het UWV daalt het landelijke aantal WW-uitkeringen de komende 2 jaar met 100.000 naar 311.000 eind 2018.

Geplaatst in Alle nieuws

Yours verhuist

 

Wij verhuizen! Daarom zijn wij deze week minder goed bereikbaar. Onze excuses!

Vanaf maandag 1 mei zijn we weer volledig operationeel op onze mooie nieuwe plek;

Het Tromphuis, M.H. Tromplaan 47 te Enschede. Hartelijke groet, Team Yours

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Alle nieuws

Blije werknemers

Gemotiveerde en blije werknemers bepalen in belangrijke mate het succes van je onderneming. Het spreekt dan ook voor zich dat je hen graag aan boord houdt. Wij geven 6 tips!

  1.  Communiceer op een open manier

Open communicatie zorgt voor een goed beeld van wat er onder je medewerkers leeft, zodat je tijdig kunt inspelen op belangrijke kwesties. Tevens zorg je voor wederzijds respect en vertrouwen.

  1. Bied uitdagend werk

Uitdagend werk geeft je medewerkers een goede reden om te blijven. Met meer of andere verantwoordelijkheid motiveer je medewerkers extra en spoor je anderen aan om te levelen.

  1. Geef waardering en erkenning

Je medewerkers hebben graag het gevoel dat hun dagelijkse inspanningen ertoe doen. Dat gevoel krijgen zij als je hun prestaties voldoende erkent en waardeert bijvoorbeeld door positieve feedback, een bloemetje of simpelweg een financiële beloning.

  1. Stimuleer groei en ontwikkeling

Gebruik een effectieve methode om  je medewerkers te binden en te boeien. Bijvoorbeeld door job en of / taak roulatie, opleiding en / of training.

  1. Faciliteer de werk-privébalans

Met speciale mogelijkheden zorg je ervoor dat medewerkers beter hun werk kunnen doen. Bijvoorbeeld door flexibele werktijden in te voeren. Ook het aanbieden van een menu kaart waaruit medewerkers kunnen kiezen uit, sport, massage of coaching kan hiertoe bijdragen.

  1. Ontspan

Door samen te ontspannen en tijd door te brengen draag je als werkgever bij  aan het teamgevoel, de werksfeer en de cultuur. Dit kan bijvoorbeeld door een gezamenlijke lunch, een vrijdagmiddagborrel of een leuke team workshop.

 

 

Geplaatst in Alle nieuws

Meerderheid van Nederlandse werknemers geeft zijn of haar werk een 8:

Effectory deed onderzoek om te kijken hoe tevreden de Nederlandse werknemers nou zijn met hun werk. Uit dat onderzoek blijkt dat 86% van de Nederlandse werknemers trots is op het werk wat hij of zij dagelijks verricht. De werknemers geven dan ook een 8 op de vraag; ‘hoe leuk vind je je werk?’ En ruim 78% zegt ook tevreden te zijn hoe collega’s met elkaar omgaan. Zo zegt de directeur van Effectory ‘Guido Hezen’, dat mensen eigenlijk een haat en liefde verhouding hebben met hun werk. Zo vinden namelijk mensen het geweldig om op vakantie te gaan. Maar toch denken als een mal het werk wegvalt zullen ze toch wel hun baan missen. Om de dagelijkse invulling te vullen en het missen van sociale contacten.

 Afbeeldingsresultaat voor werktevredenheid

 

Geplaatst in Alle nieuws

Playoffice

Bijna iedereen heeft het wel gezien in films of tekenfilms, dat je kantoor op een speeltuin lijkt. Toch zie je steeds meer dat het werkelijkheid wordt. Juriaan van Meel reisde de hele wereld rond om te kijken hoe de hedendaagse kantoren eruit zien. En een van die soorten is dat je kantoor eruitziet als een speeltuin. Dan moet je denken aan speelse kleuren met bijvoorbeeld een glijbaan in je kantoor of dat de inrichting heel speels is ingericht. Vooral Tech en reclamebureaus lijken veel gebruik te maken van het zogeheten Playoffice. Van meel deed het onderzoek voor het Centre For Facilities management waar het boek uit kwam Work Places Today. In dat boek word geschreven welke soorten types kantoren er zijn waaronder dus het playoffice. Bedrijven die een playoffice in zijn of haar bedrijf hebben zijn Lego Billund, Cisco Meraki San Fransisco en Google Dublin.

Afbeeldingsresultaat voor speeltuin kantoor

Geplaatst in Alle nieuws

74% zou in het buitenland willen werken van de Europese beroepsbevolking

Mensen zoeken steeds meer uitdaging in hun carrière dan voorheen. En dat kun je natuurlijk op vele manieren doen. Een van die manieren is dat je in het buitenland gaat werken en dat is ook steeds populairder. Het blijkt zelfs uit onderzoek (gedaan door workforce view) dat 74% van de Europese beroepsbevolking zou het overwegen om in het buitenland te gaan werken. Uit datzelfde onderzoek blijkt dat Duitsland, Frankrijk en Engeland de populairste landen zijn om in het buitenland te werken onder de Europese werknemers.

Afbeeldingsresultaat voor werken in het buitenland

Geplaatst in Alle nieuws

Een op de zes mensen heeft slaapproblemen

Een op de zes mensen heeft slaapproblemen:

 

Een op de zes mensen heeft last van slaapproblemen. Blijkt uit een onderzoek van het Zilveren Kruis, uitgevoerd door TNS NIPO. De meeste mensen hebben het zelfs niet door wat voor een gevolgen dat kan hebben op de werkvloer. Het gevolg van slaapproblemen is dat mensen zich moeilijker kunnen concentreren op hun werk. Waardoor je fouten gaat maken. De volgende vraag is, wat is dat iemand slaapproblemen heeft? Het kan komen door privéomstandigheden maar ook door werkomstandigheden. Een slecht mailtje voor je gaat slapen en je gaat al met een negatief gevoel slapen. Waardoor dat ook kan lijden tot slaapproblemen. Of voor je gaat slapen zelf nog even een mailtje sturen en dan denken dit moet ik nog doen en dat nog. Zo kun je nog lang zo doorgaan waardoor je het ook niet kan loslaten. Op moment dat je de nachtrust hard nodig hebt, blijf je nog in dat gevoel hangen en lig je lang wakker.

Afbeeldingsresultaat voor slaapproblemen werk

Geplaatst in Alle nieuws

Werknemers vinden het moeilijk om vrije dagen op te nemen

Dat blijkt uit een onderzoek van FNV. FNV deed onder meer onderzoek naar de gevolgen van hoge werkdruk. Daarom deden ze onderzoek naar 816 werkende Nederlanders. 62% van de ondervraagde zegt niet te kunnen beslissen over eigen werktijden. En ruim 14% heeft in 2014 een burn-out klachten. Om het probleem op te lossen blijkt het onderzoek van FNV is dat er steeds meer echte banen moeten komen. Want anders is het op de meeste plekken van vakantie het overwerken van de ander.

Afbeeldingsresultaat voor werkdruk vakantie

Geplaatst in Alle nieuws

11% van werkend Nederland verlaat het liefst morgen nog huidige werkgever.

Dit blijkt uit het jaarlijkse brancheonderzoek van Reat. Reat deed onderzoek naar 1100 werkende Nederlanders om te kijken wie zit goed bij zijn werkgever en wie niet. Verder blijkt uit dat zelfde onderzoek dat 52% van alle werkende Nederlanders erover na zou denken om over te stappen. Ongeveer 33% zegt echter gelijk “nee” die denken ik zit prima op mijn plek. Degene die het meest open waren op de vraag zou je gelijk willen opstappen naar een andere werkgever waren de mensen tussen de 35/44 jaar.

Het brancheonderzoek van Reat deed niet alleen onderzoek wie nou op wil stappen en wie niet. Ze deden ook onderzoek na hoe belangrijk een contract met vast dienstverband is. Het blijkt dat 90% van werkend Nederland een vast contract heeft. En de mensen die geen vast contract hebben, willen wel deze zekerheid. De mensen die daar het meeste waarde aan hechten zijn de mensen tussen de 35/44 jaar.

Gerelateerde afbeelding

Geplaatst in Alle nieuws

Top 5 irritantste kantoor gewoontes:

Iedereen irriteert zich wel is op kantoor aan iemand. Maar wat zijn nou de irritantste kantoor gewoontes. Daarom deed Sharp onder 504 kantoor medewerkers een onderzoek om nou te kijken wat nou de irritantste kantoor gewoontes zijn in het bedrijfsleven. Uit dat onderzoek blijkt dat de top 5 irritantste kantoor gewoonten zijn: 1. Iedereen kent het wel, uitgeprinte documenten in de printer laten liggen 2. Ook deze kunnen de meeste mensen wel herkennen, vergeten het printpapier aan te vullen 3. Iedereen vind het wel fijn om uit te praten maar dat gebeurt niet altijd deze irritatie is namelijk het onderbreken in vergaderingen 4. Als je in een bedrijf werkt is de communicatie altijd ontzettend belangrijk alleen ook dat gebeurt ook niet altijd deze irritatie is namelijk het vergeten te delen van belangrijke informatie 5. Tijdens het vergaderen vindt iedereen het fijn als je aan het woord bent dat er ook geluisterd wordt naar je daarom is deze irritatie tijdens het vergaderen op je telefoon of laptop zitten.

Afbeeldingsresultaat voor kantoor gewoonten

Geplaatst in Alle nieuws